Bułka wieloziarnista Mehrkornbrotchen Bezglutenowa 210g Schar
Mehrkornbrotchen- bezglutenowe bułki razowe 210g
Bułki na zakwasie z bogactwem ziaren zawierających błonnik.
Produkt nie zawiera glutenu, pszenicy, laktozy i mleka.
W opakowaniu znajdują się 4 bułki.
Składniki:
Zakwas (mąka ryżowa, woda), skrobia kukurydziana, woda, nasiona słonecznika (8,5%), siemię lniane (7%), mąka ryżowa, mąki gryczanej (6,5%), błonnik jabłkowy, skrobia ryżowa, drożdże, ekstrakt z jabłek, syrop z buraków, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; białko sojowe, olej słonecznikowy, sól, cukier karmelowy, regulator kwasowości: kwas winowy.
Sposób przygotowania:
Produkt należy przed podaniem zapiec w piekarniku nagrzanym do temp. 200?C przez ok. 5 min.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: 196 kcal / 1 241 kJ
Tłuszcz, w tym: 11 g
- kwasy nasycone: 1,3 g
Węglowodany, w tym: 38 g
- cukry: 2,3 g
Błonnik: 8 g
Białko: 7,3 g
Sól: 0,75 g
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać śladowe ilości łubinu.
Kraj produkcji:
Włochy
Produkt nie zawiera
- laktozy
- glutenu
- skrobi pszennej
Zawartość w 100 gramach produktu
- Wartość energetyczna
-
1241kJ/196kcal
- Białko
-
7,3g
- cukry
-
2,3g
- Tłuszcz, w tym
-
11g
- kwasy tłuszczowe nasycone
-
1,3g
- Sól
-
0,75g
- Węglowodany, w tym
-
38g