Bochenek Szlachecki Jasny Bezglutenowy 260g
Bochenek Szlachecki Jasny bezglutenowy 260g
Chleb szlachecki wytwarzany na bazie zakwasu gryczano-ryżowego to zdecydowanie zdrowa propozycja dla urozmaicenia codziennego menu. W klasycznym wydaniu, jako kanapka z ulubionymi dodatkami, sprawdzi się jako pożywny posiłek dostarczający organizmowi wartościowych składników. Bochenek szlachecki można również wykorzystać do przygotowania tostów, domowych zapiekanek, czy wykwintnych przekąsek.
Niewątpliwą zaletą produktu jest dobór składników, bogatych w wartości odżywcze. Zastosowanie mąk ryżowej i gryczanej sprawia, że chleb jest bezglutenowy, a dodatkowo stanowi źródło cennego błonnika pokarmowego oraz białka. Skrobia pszenna została zastąpiona zdrowszą alternatywą w postaci mieszaniny skrobi kukurydzianej, ryżowej i ziemniaczanej, które oprócz właściwości zagęszczających chleb, dostarczają organizmowi węglowodanów.
Warto podkreślić, że bochenek szlachecki nie zawiera ulepszaczy, a jego struktura została uzyskana poprzez dodatnie naturalnych substancji zagęszczających pochodzących z roślin, które oprócz nadania odpowiedniego wyglądu wypiekowi, wzbogacają go w błonnik. Ich dodatek przedłuża również świeżość pieczywa. Bogactwo smaku i aromatu bochenka szlacheckiego zapewniają dodatki w postaci oliwy z oliwek, mąki słonecznikowej, mąki z amarantusa, siemienia lnianego i ziaren słonecznika. Ważnym składnikiem jest także inulina, czyli naturalny prebiotyk mający wpływ na poprawę odporności organizmu. Chleb pakowany jest w formie czterech, podłużnych kromek, gotowych do sporządzania pysznych posiłków.
Składniki: woda, mąka ryżowa, mąka gryczana, skrobia kukurydziana, skrobia ryżowa, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy, oliwa z oliwek (2,4%), syrop glukozowy, błonnik Psylium, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; serwatka w proszku ( z mleka), izolat białka sojowego, substancje utrzymujące wilgoć: glicerol, sorbitole; dekstroza, inulina, drożdże, sól, cukier, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: kwas winowy; kultury bakterii mlekowych.
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1008kJ / 239 kcal
- Tłuszcz: 4,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
- Węglowodany: 41 g
- tym cukry: 3,0 g
- Błonnik: 6,5 g
- Białko: 4,8 g
- Sól: 1,03 g
Masa netto: 260 g
Produkt zawiera
- Laktozę
Produkt nie zawiera
- jajek
- glutenu
Zawartość w 100 gramach produktu
- Wartość energetyczna
-
892kJ/212kcal
- Białko
-
4,0g
- cukry
-
2,7g
- Tłuszcz, w tym
-
5,2g
- kwasy tłuszczowe nasycone
-
0,7g
- Sól
-
1,2g
- Węglowodany, w tym
-
35g