Chleb Wiejski Surdegsbrod Bezglutenowy 240g Schar
Chleb Wiejski Surdegsbrod Bezglutenowy 240g
Bezglutenowy chleb na zakwasie. Ma piękną i chrupiącą skórkę. Wystarczy dodać swoje ulubione dodatki – wędlinę lub ser, warzywa i sos. Wyjdzie przepyszna kanapka w sam raz na śniadanie, lunch czy kolację.
Składniki
Woda , skrobia ziemniaczana , skrobia kukurydziana , zakwas (mąka ryżowa, woda) 11% , mąka z siemienia lnianego 6% , włókno roślinne (psyllium) , mąka kukurydziana , syrop z buraków cukrowych , olej słonecznikowy , mąka z quinoa , mąka z sorgo , cukier , substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza ; lingonberry compote 2% ( lingonberries , cukier , substancja zagęszczająca: pectin ; substancja zakwaszająca: kwas cytrynowy ), syrop z brusznicy 1,3% ( lingonberry juice concentrate , cukier , substancja zakwaszająca: kwas cytrynowy ), drożdże , sól , mąka kasztanowa , aromat naturalny . Może zawierać śladowe ilości soi . BEZ LAKTOZY (lactoza <0.007g/100g)
Wartość Odżywcza w 100g :
- wartość energetyczna 924/220 kj/kcal
- tłuszcz 3,7g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g
- węglowodany 38g
- w tym cukry 5,3g
- błonnik 8,9g
- białko 4,1g
- sól 1,0g
Produkt nie zawiera
- glutenu
- laktozy
Zawartość w 100 gramach produktu
- Wartość energetyczna
-
924kJ/220kcal
- Białko
-
4,1g
- cukry
-
5,3g
- Tłuszcz, w tym
-
3,7g
- kwasy tłuszczowe nasycone
-
0,5g
- Sól
-
240g
- Węglowodany, w tym
-
38g