Vanilla Creams - Ciastka z Kremem Waniliowym bez Cukru Bezglutenowe 115g

13,49 zł
Brutto
2f707be217f097fb091b24b4bd95163b.jpg

Vanilla Creams-Ciastka z Kremem Waniliowym bez Cukru Bezglutenowe 115g

Pyszny biszkopt bez cukru z kremowym nadzieniem

Wiemy, że długo na nie czekaliście, nasze pierwsze ciasteczka bezglutenowe i bez cukru! Zaskoczy Cię delikatny smak i miękkość ich wnętrza. Co więcej, ciasteczka są pakowane po kilka sztuk, więc możesz je zabrać wszędzie i pozostaną świeże.

A co najlepsze? Są bezglutenowe, bez cukru, wegańskie i bez soi - idealne, by każdy mógł się nimi cieszyć.

9c73fd8a835b1a83cc2d685c58e7d1ab.jpg

SKŁADNIKI

krem waniliowy 28% (substancja słodząca: maltitol, olej palmowy, skrobia ziemniaczana, błonnik roślinny (inulina z cykorii), skrobia kukurydziana, naturalny aromat waniliowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa), mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, substancja słodząca: maltitol, mąka kukurydziana, olej palmowy, błonnik roślinny (inulina z cykorii), olej słonecznikowy, skrobia ryżowa, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, wodorowęglan amonu; substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, sól, emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalny aromat.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

  • Wartość odżywcza: 1890/452
  • Tłuszcz: 20 g
  • Węglowodany: 73 g
  • w tym cukry: 0.2 g
  • Białko: 3.5 g
  • Sól: 0.53 g
07fe8d03d14df2387bbd84803435d71a.jpg

Kremowy waniliowy sernik na zimno

Czas przygotowania 135 min

Kremowy sernik przygotowany na kruchym, maślano-ciasteczkowym spodzie, a to wszystko pozbawione cukru, glutenu i laktozy? Dzięki Vanilla Creams jest to możliwe! A do tego jakie smaczne! Spróbujcie sami.

Składniki:

Kruchy spód

  • 150 g Vanilla Creams Sugar Free
  • 40 g masło w temperaturze pokojowej bez laktozy

Masa sernikowa

  • 600 g serek alpejski homogenizowany, bez laktozy
  • 300 ml śmietana o zawartości tłuszczu 36% bez laktozy
  • 120 g słodziki (np., erytrytol) erytrytol
  • 5 łyżka/łyżki woda
  • 3,5 łyżeczka/łyżeczki żelatyna
  • 1 łyżka/łyżki sok z cytryny
  • 1 łyżeczka/łyżeczki ekstrakt waniliowy naturalny

PRZYGOTOWANIE w 15 minut(y)

STUDZENIE w 120 minut(y)

Przygotowanie kruchego spodu:

  • Masło rozpuść i ostudź.
  • Ciasteczka razem z kremem rozdrobnij na pył w malakserz.
  • Następnie wymieszaj je z masłem i powstałą masą wyłóż spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.

Przygotowanie masy sernikowej:

  • Ubij 200 ml śmietanki
  • Żelatynę rozpuść w ciepłej wodzie
  • Serek zmiksuj z erytrytolem, następnie dodaj sok z cytryny, ekstrakt waniliowy i rozpuszczoną żelatynę.
  • Całość zmiksuj.
  • Do masy serowej dodaj ubitą śmietankę i delikatnie wymieszaj.
  • Powstałą masę wyłóż na kruchy spód. Całość wstaw do lodówki na 1 godzinę do stężenia.
  • Kiedy sernik stężeje, ubij pozostałą część śmietanki i wyłóż ją na wierzch sernika.

Produkt nie zawiera

glutenu

Schar

16 innych produktów w tej samej kategorii:

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website