Vanilla Creams - Ciastka z Kremem Waniliowym bez Cukru Bezglutenowe 115g
Vanilla Creams-Ciastka z Kremem Waniliowym bez Cukru Bezglutenowe 115g
Pyszny biszkopt bez cukru z kremowym nadzieniem
Wiemy, że długo na nie czekaliście, nasze pierwsze ciasteczka bezglutenowe i bez cukru! Zaskoczy Cię delikatny smak i miękkość ich wnętrza. Co więcej, ciasteczka są pakowane po kilka sztuk, więc możesz je zabrać wszędzie i pozostaną świeże.
A co najlepsze? Są bezglutenowe, bez cukru, wegańskie i bez soi - idealne, by każdy mógł się nimi cieszyć.
SKŁADNIKI
krem waniliowy 28% (substancja słodząca: maltitol, olej palmowy, skrobia ziemniaczana, błonnik roślinny (inulina z cykorii), skrobia kukurydziana, naturalny aromat waniliowy, emulgator: lecytyna słonecznikowa), mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, substancja słodząca: maltitol, mąka kukurydziana, olej palmowy, błonnik roślinny (inulina z cykorii), olej słonecznikowy, skrobia ryżowa, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, wodorowęglan amonu; substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, sól, emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalny aromat.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość odżywcza: 1890/452
- Tłuszcz: 20 g
- Węglowodany: 73 g
- w tym cukry: 0.2 g
- Białko: 3.5 g
- Sól: 0.53 g
Kremowy waniliowy sernik na zimno
Czas przygotowania 135 min
Kremowy sernik przygotowany na kruchym, maślano-ciasteczkowym spodzie, a to wszystko pozbawione cukru, glutenu i laktozy? Dzięki Vanilla Creams jest to możliwe! A do tego jakie smaczne! Spróbujcie sami.
Składniki:
Kruchy spód
- 150 g Vanilla Creams Sugar Free
- 40 g masło w temperaturze pokojowej bez laktozy
Masa sernikowa
- 600 g serek alpejski homogenizowany, bez laktozy
- 300 ml śmietana o zawartości tłuszczu 36% bez laktozy
- 120 g słodziki (np., erytrytol) erytrytol
- 5 łyżka/łyżki woda
- 3,5 łyżeczka/łyżeczki żelatyna
- 1 łyżka/łyżki sok z cytryny
- 1 łyżeczka/łyżeczki ekstrakt waniliowy naturalny
PRZYGOTOWANIE w 15 minut(y)
STUDZENIE w 120 minut(y)
Przygotowanie kruchego spodu:
- Masło rozpuść i ostudź.
- Ciasteczka razem z kremem rozdrobnij na pył w malakserz.
- Następnie wymieszaj je z masłem i powstałą masą wyłóż spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Przygotowanie masy sernikowej:
- Ubij 200 ml śmietanki
- Żelatynę rozpuść w ciepłej wodzie
- Serek zmiksuj z erytrytolem, następnie dodaj sok z cytryny, ekstrakt waniliowy i rozpuszczoną żelatynę.
- Całość zmiksuj.
- Do masy serowej dodaj ubitą śmietankę i delikatnie wymieszaj.
- Powstałą masę wyłóż na kruchy spód. Całość wstaw do lodówki na 1 godzinę do stężenia.
- Kiedy sernik stężeje, ubij pozostałą część śmietanki i wyłóż ją na wierzch sernika.
Produkt nie zawiera
- glutenu