Wegańska Pasta Bezglutenowa 330 g
Wegańska Pasta Danie Gotowe 330 g
Wegańska pasta w smaku przypominająca klasyczny tłuszcz stekowy
Pieczywo posmarowane tą przepyszną pastą POLCZ podane wraz ze świeżymi, chrupiącymi warzywami, to idealna wegańska przekąska na śniadanie lub kolację. Odpowiednio dobrane przyprawy sprawiają, że pasta swoim smakiem przypomina klasyczny tłuszcz stekowy. Dzięki temu śmiało można jej używać do przyprawiania dań głównych, zup lub jako bazę do pieczenia!
Składniki:
Cebula 46%, olej kokosowy, woda, płatki drożdży piwnych, mąka z brązowego ryżu, groszek żółty 3%, soczewica czerwona 1,5%, przyprawy, sól.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
- Wartość energetyczna (kJ/kcal) 1101/263
- Tłuszcz (g) 22,1
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 20,6
- Węglowodany (g) 8,1
- w tym cukry (g) 4,0
- Błonnik (g) 1,8
- Białko (g) 5,1
- Sól (g) 1,4
Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, gorczycę, soję, seler, sezam.
Bez dodatku cukru. Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry
Propozycja przygotowania: Produkt można spożyć bezpośrednio po otwarciu. Polecany do smarowania pieczywa, jako dodatek do przyrządzania i aromatyzowania potraw.
Produkt zawiera
- Sezam
- Orzechy
- Soja
Produkt nie zawiera
- glutenu