FRUPP Baton Owocowy Jabłko 10g

2,63 zł
Brutto
Pakowanie : 1
41160b8012395f49e1ea89f10762e2c0.jpg

FRUPP Baton Owocowy Jabłko 10g

8d0ba04401b5df702570fd919d5a5eac.jpg

Baton jabłkowy zawiera aż 28% błonnika.

BEZ dodatku CUKRU!

Bez dodatku tłuszczu i soli!

Superjabłkowy

1 baton = 41 g owoców

Wartość energetyczna jednej porcji (1 batonu) to zaledwie 30 kcal!

Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy.

Produkt bezglutenowy (PL-064-084)

Jabłka to owoce, które zawierają wiele witamin i minerałów, a wśród nich m.in.: witaminy C, E, K, witaminy z grupy B (kwas foliowy, tiamina, niacyna i ryboflawina), potas, polifenole, pektyny.

Dzięki czemu:

  • poprawiają pracę wątroby,
  • wzmacniają mięśnie, serce, układ nerwowy,
  • działają przeciwmiażdżycowo,
  • działają regulująco na przemianę materii,
  • ułatwiają przyswajania wapnia przez organizm.

Liofilizowany baton jabłkowy. Produkt bezglutenowy.

Składniki: jabłka (30%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).

Produkt może zawierać alergen: dwutlenek siarki.

Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

Wartość odżywcza w 100 g:

  • wartość energetyczna – 1423 kJ/ 338 kcal;
  • tłuszcz – 0,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g;
  • węglowodany – 69 g,
  • w tym cukry – 51 g;
  • błonnik – 28 g;
  • białko – 0,7 g;
  • sól* – 0,02 g.

* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

1 baton (9 g) stanowi 1 porcję. 1 baton to 30 kcal.

Zawiera naturalnie występujące cukry.

Produkt nie zawiera

glutenu

Celiko

16 innych produktów w tej samej kategorii:

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website