Chleb Chrupki Fette Croccanti Bezglutenowy 150g Schar
Chleb chrupki Fette Croccanti 150g Schar
Pieczywo chrupkie bezglutenowe to produkt stworzony na bazie mąki kukurydzianej, ziemniaczanej i ryżowej. W przeciwieństwie do mąki pszennej, ich indeks glikemiczny, a zarazem także kaloryczność są znacznie niższe, dlatego można bez obaw powiedzieć, że to dobre pieczywo na odchudzanie. Po zjedzeniu kromki pieczywa chrupkiego organizm zachowuje uczucie sytości na dłużej i wolniej zużywa przyswojoną energię. Ponadto, mąka kukurydziana i ryżowa są także bogatym źródłem korzystnych dla zdrowia składników, takich jak błonnik, witaminy i minerały. Lekkostrawne pieczywo chrupkie będzie też odpowiednie dla osób nietolerujących laktozy.
Pieczywo lekkie to idealny substytut białego chleba, bułek i innego typu wypieków. Można spożywać je w towarzystwie tradycyjnych dodatków do kanapek, czyli wędliny, serów, past, konfitur oraz warzyw, a nawet owoców. Doskonale sprawdzi się także, jako samodzielna przekąska lub zamiennik chleba do zup i sałatek.
Składniki:
mąka ryżowa i kukurydziana, cukier, sól.
Wartość odżywcza dla 100g:
Energia: 1611kJ (380kcal)
Tłuszcz: 1,7g (w tym kwasy nasycone 0,3g)
Węglowodany: 84,0g (w tym cukry 6,0g)
Białko: 6,0g
Błonnik: 2,3g
Sól: 1,4g
Wartości odżywcze dla jednej kromki (ok.7g):
Energia: 113kJ (27kcal)
Tłuszcz: 0,1g (w tym kwasy nasycone 0,0g)
Węglowodany: 5,9g (w tym cukry 0,4g)
Białko: 0,4g
Błonnik: 0,2g
Sól: 0,10g
Produkt nie zawiera
- laktozy
- glutenu
Zawartość w 100 gramach produktu
- Wartość energetyczna
-
1611kJ/380kcal
- Białko
-
6g
- Tłuszcz, w tym
-
1,7g
- kwasy tłuszczowe nasycone
-
0,3g
- Sól
-
1,4g