Ciasto Drożdzowe Bezglutenowe 200g
Pyszne Ciasto drożdżowe Celiko.
TERAZ NOWA RECEPTURA I OPAKOWANIE!
- świetnie nadaje się do przygotowania słodkich ciast drożdżowych - ciast z owocami, bab i babeczek, drożdżówek, pączków, racuchów.
- szybkie i łatwe w przygotowaniu
- odpowiednie dla wegetarian i wegan
- produkt bezglutenowy (PL-064-024)
Produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z zasadami produkcyjnymi gwarantującymi deklarowany skład czynników alergennych (np. glutenu).
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .
Koncentrat ciasta drożdżowego w proszku do przygotowania słodkich ciast drożdżowych, babek, drożdżówek, pączków i racuchów. Produkt bezglutenowy.
Składniki: mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, skrobia ziemniaczana modyfikowana, glukoza, drożdże suszone 3%, sól.
Może zawierać: soję, mleko i ich produkty pochodne.
Wartość odżywczaw 100 g koncentratu:
Wartość energetyczna:1520 kJ / 363 kcal
Tłuszcz:0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,1 g
Węglowodany:84 g
w tym cukry:5 g
Białko:3,8 g
Sól:0,29 g
Produkt zawiera
- mleko
- Soja
Produkt nie zawiera
- glutenu