Budyń o Smaku Jagodowym Bezglutenowy 40g

1,19 zł
Brutto

Budyń o Smaku Jagodowym 40g

Smaczny budyń jagodowy bez dodatku cukru.

Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją.

Produkt odpowiedni dla WEGAN - możesz przygotować również na napoju roślinnym.

Z sokiem owocowym.

Świetnie nadaje się do wypieków.

Produkt bezglutenowy (PL-064-005)

Bezglutenowy budyń o smaku jagodowym Celiko to popularny i pyszny deser. Wytwarzany w oparciu o tradycyjne składniki według sprawdzonej receptury. Budyń Celiko jest produkowany przy użyciu starannie dobieranych surowców, w oparciu o reżim bezglutenowy. Aby urozmaicić budyń można udekorować go owocami, dżemem, syropem owocowym lub bakaliami. Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji po ok. 150 g. Produkt posiada certyfikat bezglutenowości. Celiko to polska firma zajmująca się produkcją certyfikowanych produktów bezglutenowych.

Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok jagodowy w proszku 0,6% (maltodekstryna, sok jagodowy), aromat.

Produkt może zawierać mlekosoję i ich produkty pochodne.

Wartość odżywcza w 100 g budyniu w proszku

Wartość energetyczna:  1458 kJ / 348 kcal

Tłuszcz: 0,1 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g

Węglowodany:  86,6 g

w tym cukry: 1,2 g

Białko:  0,3g

Sól: 0,04 g

Sposób przygotowania:

  • Z 0,5 l zimnego mleka* odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
  • Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
  • Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.

* Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego).

Produkt zawiera

mleko
Soja

Produkt nie zawiera

glutenu

Celiko

16 innych produktów w tej samej kategorii:

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website