Curry z Grzybami Shitake i Soczewicą Bezglutenowe
14,59 zł
Brutto
Danie Czerwone Curry z Grzybami Shitake i Soczewicą Bezglutenowe BIO 283 g
To czerwone curry jest wynikiem wykwintnej mieszanki wyselekcjonowanych składników, o smaku, który jest odważny i pikantny, przede wszystkim dzięki mieszance przypraw. Zielona soczewica dodaje orzechowego pieprzowego smaku, doskonale uzupełnionego grzybami shiitake o smaku umami i konsystencji do żucia.
Po prostu podgrzej i ciesz się!
SKŁADNIKI
woda, krem kokosowy* (ekstrakt z kokosa* 60%, woda), pomidory*, grzyby shiitake* (łac. Lentinula edodes) 10%, zielona soczewica* 8%, marchew*, ziemniaki*, smażona cebula* (cebula* , olej słonecznikowy*), cukier*, mąka ryżowa*, indyjskie przyprawy curry* 0,8% (zawiera: chili*, zosnek*), sól morska, słodka papryka w proszku*.
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość odżywcza: 439/105
- Tłuszcz: 4.3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3.9 g
- Węglowodany: 12.2 g
- w tym cukry: 4 g
- Błonnik: 2.5 g
- Białko: 3.1 g
- Sól: 0.78 g
Produkt nie zawiera
- glutenu