Makaron Spaghetti Niskobiałkowy Bezglutenowy PKU 500g
23,99 zł
Brutto
HARIFEN - makaron spaghetti niskobiałkowy PKU 500g
Wyśmienity makaron o niskiej zawartości białka i fenyloalaniny. Nie zawiera glutenu, laktozy, jajek, soi, mleka i soli. Ma również niską zawartość sodu, potasu i fosforu. Przeznaczony dla osób z niewydolnością nerek i cierpiących na wrodzone schorzenia metaboliczne typu fenyloketonuria. Idealny do przygotowywania dań makaronowych, sałatek i zup.
Składniki:
Skrobia kukurydziana, skrobia z tapioki, skrobia ziemniaczana, emulgator: E 471; naturalny ekstrakt z marchwi.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 100 g produktu: 1499 kJ/353 kcal
- Tłuszcz: 0,7 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g
- Węglowodany: 85,9 g
- w tym cukry: <0,5 g
- Błonnik: 0,9 g
- Białko: 0,35 g
- Sól: 0,05 g
- Potas: 16 mg
- Fosfor: 21 mg