Makaron Fusillii Bezglutenowy 250g Schar
Makaron Fusilli bezglutenowy 250g
Dieta bezglutenowa polega na bezwzględnej eliminacji z pożywienia produktów zawierających w składzie gluten. Gluten z natury występuje w: pszenicy, życie, jęczmieniu, owsie orkiszu i pszenżycie. Dopuszczalna ilość glutenu w produkcie poniżej 20 ppm = 0,02 % co muszą potwierdzić badania w akredytowanym laboratorium. Firma Schar jest numerem 1 w Europie w produkcji bezglutenowej mąki, chleba, makaronów, przekąsek, ciastek i słodyczy. Makaron fusilli bezglutenowy to smaczny makaron dla tych, którzy przebywają na diecie bezglutenowej.
Składniki:
Mąka kukurydziana, mąka ryżowa, emulgator: mono- i dwuglicerydy kwasów tłuszczowych.
Tabela wartości odżywczych:
Wartość energetyczna
w 100g produktu
-175kcal 729kJ
-Tłuszcz, w tym: 12g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,9g
-Węglowodany, w tym: 12g
- cukry 2,6g
-Błonnik 2,4g
-Białko 4,1g
-Sól 1g