Makaron Kukurydziano-Ryżowy Tagliatelle Bezglutenowy Bio 250g
12,79 zł
Brutto
Makaron Kukurydziano-Ryżowy Tagliatelle Bezglutenowy Bio 250g
Tagliatelle są ważnym składnikiem wielu potraw kuchni włoskiej szczególnie w tradycji regionu Emilia Romania. Stanowią doskonałą podstawę do ciężkich sosów, najczęściej na bazie mięsa, RYB, śmietany. Niezastąpiony dodatek do sosu Bolognese
SKŁADNIKI :
95 % mąka kukurydziana*, 5 % mąka ryżowa*.
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość energetyczna: 1489 kJ/351 kcal
- Tłuszcz: 2,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
- Węglowodany: 73 g
- w tym cukry: 0,7 g
- Błonnik: 3,4 g
- Białko: 8,5 g
- Sól: 0,008 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 8 - 10 minut (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).