Makaron Ryżowy Bezglutenowy Świderki Fusilli Bio 250g
10,59 zł
Brutto
Makaron Ryżowy Bezglutenowy Świderki Fusilli Bio 250g
SKŁADNIKI :
Mąka ryżowa* 90 %, skrobia z tapioki*.
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość energetyczna: 1432 kJ/342 kcal
- Tłuszcz: 2,0 g
- w tym kwasy nasycone: 0,5 g
- Węglowodany: 76 g
- w tym cukry: 0,7 g
- Błonnik: 2,6 g
- Białko: 7,0 g
- Sól: 0,01 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na 1 litr wody) przez 8-9 minut, od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.