Makaron Margherite Bezglutenowy Bio 250 g
Makaron Kukurydziany Margherite bezglutenowy Bio 250 g
Makaron kukurydziany w kształcie stokrotek to świetna alternatywa zarówno dla dzieci jak i dorosłych. W jego skład wchodzą sproszkowane warzywa, takie jak burak i szpinak – to właśnie im zawdzięcza swój niepowtarzalny kolor. Ma doskonałą konsystencję i sprężystość. Jest to idealny sposób, żeby przemycić dzieciom dodatkową porcję witamin. Możemy dodać go do zupy lub podać po prostu ugotowany na talerzu, gdyż dzięki swoim kształtom i kolorom skutecznie przyciąga dziecięcą uwagę. Na pewno będzie cieszyć się większym zainteresowaniem od standardowego makaronu, nie tylko ze względów wizualnych, ale również smakowych.
Produkt odpowiedni dla dzieci powyżej 3 roku życia.
SKŁADNIKI
Czerwony Makaron: 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % burak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Zielony Makaron: 98 % mąka z żółtej kukurydzy*, 2 % szpinak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Żółty Makaron: 99,5 % mąka z żółtej kukurydzy*, 0,5 % mąka z komosy ryżowej*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość energetyczna: 1459 kJ/344 kcal
- Tłuszcz: 1,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
- Węglowodany: 75 g
- w tym cukry: 0,9 g
- Błonnik: 1,4 g
- Białko: 7,9 g
- Sól: 0 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 13 - 15 minut (100 g makaronu na 1 L osolonej wody).