Makaron Ryżowy Razowy Fusiilli Bezglutenowy Bio 250 g
9,29 zł
Brutto
Makaron Ryżowy Razowy Fusiilli Bezglutenowy Bio 250 g Pasta Natura
SKŁADNIKI :
Ekologiczna mąka ryżowa pełnoziarnista.
Może zawierać SOJĘ.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość energetyczna: 1579 kJ/373 kcal
- Tłuszcz: 2,9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
- Węglowodany: 77 g
- w tym cukry: 0,8 g
- Błonnik 3,5 g
- Białko: 7,9 g
- Sól: 0,02 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do garnka wlać 1 l wody na 100 g makaronu i dodać łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać sól około 10 g grubej soli. Dodać makaron do wrzącej wody i gotować przez 7 - 8 minut. Odcedzić makaron i doprawić według uznania.