Makaron z Ciecierzycy i Brązowego Ryżu Tagliatelle Bezglutenowy 250g
14,49 zł
Brutto
Makaron z Ciecierzycy i Brązowego Ryżu Tagliatelle Bezglutenowy 250g
SKŁADNIKI :
50 % mąka z ciecierzycy*, 50 % mąka z brązowego ryżu*.
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
- Wartość energetyczna: 1505 kJ/357 kcal
- Tłuszcz: 4,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
- Węglowodany: 59 g
- w tym cukry: 1,7 g
- Błonnik: 7,9 g
- Białko: 15 g
- Sól: 0 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.