Makaron Kukurydziano- Ryżowy spaghetti Bezglutenowy Bio 250 g

10,89 zł
Brutto
2d14630c9b0a2918fd084ad774c38c8a.jpg

Makaron Kukurydziano- Ryżowy spaghetti Bezglutenowy Bio 250 g

Makaron wyprodukowany w włoskiej mąki kukurydzianej i ryżowej. Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości składników oraz nowoczesnej technologii produkcji, makaron zachowuje sprężystość, kształt i kolor podczas gotowania.

Makaron doskonale łączy się z sosami, np. kremowymi, lekkimi, z małymi kawałkami mięsa i warzyw. Idealnie smakuje z sosem bolońskim i parmezanem. Spróbuj go także w połączeniu z sosami i innymi produktami pomidorowymi.

Ten makaron spaghetti z łatwością owinie sobie każdego smakosza włoskiej pasty wokół... widelca.

aa5425a6186d1f77545e0663a483d787.jpg

SKŁADNIKI :

95 % mąka kukurydziana*, 5 % mąka ryżowa*.

(*certyfikowany składnik ekologiczny)

Produkt Może zawierać soję

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

  • Wartość energetyczna: 1489 kJ/351 kcal
  • Tłuszcz: 2,0 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
  • Węglowodany: 75 g
  • w tym cukry: 2,8 g
  • Błonnik: 2,2 g
  • Białko: 6,8 g
  • Sól: 0,005 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.

2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.

3. Gotować 7-8 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.

Pasta Natura

16 innych produktów w tej samej kategorii:

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website