Makaron Kukurydziano- Ryżowy spaghetti Bezglutenowy Bio 250 g
Makaron Kukurydziano- Ryżowy spaghetti Bezglutenowy Bio 250 g
Makaron wyprodukowany w włoskiej mąki kukurydzianej i ryżowej. Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości składników oraz nowoczesnej technologii produkcji, makaron zachowuje sprężystość, kształt i kolor podczas gotowania.
Makaron doskonale łączy się z sosami, np. kremowymi, lekkimi, z małymi kawałkami mięsa i warzyw. Idealnie smakuje z sosem bolońskim i parmezanem. Spróbuj go także w połączeniu z sosami i innymi produktami pomidorowymi.
Ten makaron spaghetti z łatwością owinie sobie każdego smakosza włoskiej pasty wokół... widelca.
SKŁADNIKI :
95 % mąka kukurydziana*, 5 % mąka ryżowa*.
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Produkt Może zawierać soję
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość energetyczna: 1489 kJ/351 kcal
- Tłuszcz: 2,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
- Węglowodany: 75 g
- w tym cukry: 2,8 g
- Błonnik: 2,2 g
- Białko: 6,8 g
- Sól: 0,005 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 7-8 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.