Czekolada Gorzka 72% Dominikana Bezglutenowa BIO 80 g
Czekolada gorzka 72% Dominikana Bezglutenowa BIO 80 g
Czekolada gorzka 72% kakao. Kakao pochodzące w 100% z Republiki Dominikany. Nie zawiera glutenu. Odpowiednia dla osób na diecie wegańskiej.
SKŁADNIKI
kakao*, cukier*, masło kakaowe*, wanilia*.
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość odżywcza: 2456/592
- Tłuszcz: 44.5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 28.1 g
- Węglowodany: 34.5 g
- w tym cukry: 28 g
- Błonnik: 9 g
- Białko: 9 g
- Sól: 0.06 g
OD FASOLI DO CZEKOLADY
Doskonałość naszej rzemieślniczej czekolady.
Od fasoli do czekolady to proces, który rozpoczyna się, gdy rzemieślnik wybiera ziarna kakaowe i przetwarza je na batony czekoladowe i bombonierki, które pakuje i sprzedaje.
Jest to rzemieślniczy proces produkcji, który wymaga specjalnej wiedzy na temat produktu, cierpliwości, priorytetu jakości i chęci zaoferowania smakoszowi tego, co najlepsze z kakao.
Blanxart jest wierny temu podejściu, stawiając na doskonałą czekoladę i wyselekcjonowane pochodzenie.
KAKAO ORGANICZNE
Nasze zaangażowanie
Jakość Blanxart wynika między innymi z wykorzystania kakao z odległych plantacji w najbardziej uprzywilejowanych geograficznie obszarach oraz dzięki drobnym producentom i spółdzielniom o uznanych na całym świecie emblematach ekologicznych. Nasze procesy produkcyjne opierają się na zaufaniu do tego organicznego kakao o niezrównanej jakości.
Produkt nie zawiera
- glutenu