Czekolada Gorzka 93% Kongo bez Dodatku Cukru i Słodzików Bezglutenowa 80g
Czekolada Gorzka 93% Kongo bez Dodatku Cukru i Słodzików Bezglutenowa BIO 80 g
Czekolada gorzka 81% kakao. Kakao pochodzące w 100% z Kongo. Bez dodatku cukru i innych substancji słodzących. Zawiera naturalnie występujące cukry. Nie zawiera glutenu. Odpowiednia dla osób na diecie wegańskiej.
SKŁADNIKI
kakao*, masło kakaowe*, błonnik roślinny (z agawy)* 7%, kakao w proszku*.
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość odżywcza: 2371/576
- Tłuszcz: 51.6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 32.7 g
- Węglowodany: 7.1 g
- w tym cukry: 0.3 g
- Błonnik: 22 g
- Białko: 9.7 g
- Sól: 0.01 g
OD FASOLI DO CZEKOLADY
Doskonałość naszej rzemieślniczej czekolady.
Od fasoli do czekolady to proces, który rozpoczyna się, gdy rzemieślnik wybiera ziarna kakaowe i przetwarza je na batony czekoladowe i bombonierki, które pakuje i sprzedaje.
Jest to rzemieślniczy proces produkcji, który wymaga specjalnej wiedzy na temat produktu, cierpliwości, priorytetu jakości i chęci zaoferowania smakoszowi tego, co najlepsze z kakao.
Blanxart jest wierny temu podejściu, stawiając na doskonałą czekoladę i wyselekcjonowane pochodzenie.
KAKAO ORGANICZNE
Nasze zaangażowanie
Jakość Blanxart wynika między innymi z wykorzystania kakao z odległych plantacji w najbardziej uprzywilejowanych geograficznie obszarach oraz dzięki drobnym producentom i spółdzielniom o uznanych na całym świecie emblematach ekologicznych. Nasze procesy produkcyjne opierają się na zaufaniu do tego organicznego kakao o niezrównanej jakości.
Produkt nie zawiera
- glutenu