Marokańska Ciecierzyca Danie Bezglutenowe 350 g
Marokańska ciecierzyca
Kuchnia marokańska znana jest z aromatycznych i intensywnych smaków. W tej potrawie POLCZ, zainspirowanej północnoafrykańską kuchnią, główną rolę odgrywają warzywa. Oprócz ciecierzycy, marchewki i pomidorów, to pełnowartościowe danie zostało uzupełnione szpinakiem i papryczkami kalifornijskimi.
Składniki:
Warzywa w zmiennych proporcjach 36% (ciecierzyca 30%, papryka kalifornijska, marchew, szpinak 20%), woda, pomidory bez skórki, cebula, mąka z brązowego ryżu, olej kokosowy, sól, przyprawy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
- Wartość energetyczna (kJ/kcal) 379/91
- Tłuszcz (g) 3,2
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 2,3
- Węglowodany (g) 10,2
- w tym cukry (g) 3,0
- Błonnik (g) 3,1
- Białko (g) 3,1
- Sól (g) 0,9
Produkt może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, gorczycę, soję, seler, sezam.
Bez dodatku cukru. Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.
Propozycja przygotowania: Produkt jest gotowy do spożycia po 2 minutach podgrzewania. Przełóż zawartość słoika do garnka i podgrzej lub umieść danie na talerzu i podgrzej w mikrofalówce.
Produkt zawiera
- Sezam
- Orzechy
- Soja
Produkt nie zawiera
- glutenu