KETO Mieszanka na Naleśniki Bezglutenowa 150g
KETO Mieszanka na Naleśniki Bezglutenowa 150g
Produkt do stosowania w diecie niskowęglowodanowej, ketogenicznej (Low-carb ketogenic diet) zalecanej jako dieta odchudzająca lub dla chorych na cukrzycę typu 2. Niska zawartość węglowodanów, wysoka zawartość wartościowego tłuszczu.
Składniki:
mąki (migdałowa, z siemienia lnianego, kokosowa), substancja słodząca: erytrytol; błonnik
bambusowy, białko grochu, substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany; aromat, sól.
Zawiera substancję słodzącą erytrytol.
Wartość odżywcza : 100 g ( po przygotowaniu według przepisu na opakowaniu):
- Wartość energetyczna: 1362 kJ / 329 kcal
- Tłuszcz: 28 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 7,3 g
- Węglowodany: 4,4 g
- w tym
- -cukry: 1,6 g
- - alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 2,7 g
- Błonnik: 5,3 g
- Białko: 15 g
- Sól: 1,00 g
Masa netto: 150 g
Pancakes Keto
Składniki:
- 75 g mieszanki Keto Pancake Mix (połowa opakowania)
- 3 małe jajka (klasa S)
- 5 łyżek śmietanki 30 % tłuszczu (ok. 50 g)
- 1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego (ok. 13g)
Wykonanie:
Wszystkie płynne składniki zmieszać ze sobą, dodać porcję miksu Keto Pancake mix (połowa opakowania), całość wymieszać do jednolitej masy. Na średnio nagrzanej i otłuszczonej patelni (średnia moc palnika) wlać porcję ciasta (mała chochelka), smażyć do pojawienia się niewielkich pęcherzyków na powierzchni, przełożyć na drugą stronę, smażyć do żółto- brązowej barwy. Pamiętaj- pancakes keto nie tolerują zbyt wysokiej temperatury !! W przypadku dość mocnego zagęszczenia ciasta - możesz dolać trochę wody lub mleka roślinnego..
Z jednego opakowania mieszanki można przygotować ok. 12 pancake’ów
Produkt nie zawiera
- glutenu