Ciasto Muffiny Czekoladowe z Kremem Budyniowym 310g
Ciasto Muffiny Czekoladowe z Kremem Budyniowym 310g
Baw się Muffinami!
Znakomity smak na początek i koniec dnia od ekspertów pieczenia Celiko!
Proste babeczki są doskonałym sposobem na wyśmienitą zabawę.
Zaproś do wspólnego pieczenia rodzinę i znajomych.
Nagrodą będą pyszne, własnoręcznie zrobione i ozdobione Muffiny Celiko!
Produkt bezglutenowy (PL-064-052)
Produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z zasadami produkcyjnymi gwarantującymi deklarowany skład czynników alergennych (np. glutenu).
Bezglutenowe ciasta, muffiny i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .
Koncentrat ciasta w proszku do wypieku muffinów czekoladowych z kremem budyniowym. Produkt bezglutenowy.
Składniki muffinów: cukier, skrobia z tapioki modyfikowana, mąka ryżowa, czekolada w proszku 16,5% (cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu min. 32%), skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, błonnik kakaowy, difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.
Składniki kremu budyniowego: cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, mleko pełne w proszku, maślanka w proszku, glukoza, sól, barwniki: karoteny, aromat.
Może zawierać: soję i jej pochodne.
Opakowanie zawiera:
280 g mieszanki do ciasta
30 g koncentratu kremu budyniowego
Wartość odżywcza:
w 100 g gotowego wyrobu przygotowanego wg przepisu podstawowego:
- Wartość energetyczna: 1404 kJ / 336 kcal
- Tłuszcz: 18 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
- Węglowodany: 40 g
- w tym cukry: 20 g
- Błonnik: 1,3 g
- Białko: 3,5 g
- Sól: 0,62 g
Produkt zawiera
- Soja
Produkt nie zawiera
- glutenu