Kakaowy Krem Słonecznikowy Bezglutenowy 160g
Kakaowy Krem Słonecznikowy Bezglutenowy 160g
Kakaowy krem słonecznikowy to znakomita propozycja dla osób lubiących intensywne i oryginalne smaki. Bazą naszego produktu są nasiona słonecznika, bogate w kwas foliowy, a także kwasy omega-6, będące sprzymierzeńcem w walce o zdrowe i mocne kości. Z kolei bohater naszej pasty – kakao – zawiera nie tylko odpowiedzialny za stan skóry, włosów i paznokci cynk, ale również wspierające system odpornościowy żelazo oraz witaminy z grupy B. Całość uzupełniają syrop daktylowy i z agawy, które są odpowiedzialnie nie tylko za wyjątkowy smak, ale również słyną z wysokiej zawartości magnezu, wspierającego układ sercowo-naczyniowy. Co więcej, nasz produkt jest bezglutenowy, dlatego fantastycznie urozmaici dietę osób unikających tego składnika w swojej diecie, a także idealnie wpisze się w jadłospis wegetarian i wegan. O wysokiej jakości naszej kakaowej Vegetelli świadczy także widoczne na jej etykiecie, międzynarodowe oznaczenie V-Label przyznawane produktom, które nie zawierają składników pochodzenia odzwierzęcego.
SKŁADNIKI:
Woda, ziarna słonecznika 31%, olej rzepakowy, syrop daktylowy, syrop z agawy, kakao 4,5%, naturalny zagęstnik jaglany, sól morska, naturalny aromat waniliowy
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość odżywcza: 1461 kJ / 351 kcal
- Tłuszcz: 24 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2.3 g
- Węglowodany: 27 g
- w tym cukry: 19 g
- Błonnik: 1.5 g
- Białko: 6 g
- Sól: 0.41 g
Kakaową Vegetellę można jeść na wiele sposobów – doskonale smakuje wyjadana łyżeczką bezpośrednio ze słoiczka, ale również jako dodatek do pełnoziarnistego pieczywa czy słonych krakersów. Krem świetnie sprawdzi się również jako dodatek do deserów lodowych i muffinek!
Produkt nie zawiera
- glutenu