Pasta Naturalna Maslo Orzechowe Bezglutenowe 350 g
Pasta Naturalna Peanut Butter Bezglutenowa 350 g
Bazą naturalnego masła są orzeszki arachidowe bogate w jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe, których spożycie jest polecane w prewencji powszechnych chorób sercowo-naczyniowych. Badania wykazują, że u osób jedzących orzechy 5 razy w tygodniu ryzyko zachorowania spada o blisko 20%. Serce wspiera również potas (w 100 g orzeszków znajdziemy aż 705 mg). Pierwiastek pomaga walczyć z nadciśnieniem, które dotyka aż co trzecią osobę w Polsce, a co najgorsze – również dzieci. Udowodniono bezpośredni związek między masą ciała a ciśnieniem – im większą pacjent ma masę ciała, tym wyższe będzie miał ciśnienie tętnicze. Skutecznym orężem w walce ze zbyt wysokimi parametrami ciśnienia krwi jest redukcja masy ciała. To takie oczywiste, a jednak trudne w realizacji: masło orzechowe o wysokiej zawartości białka w tym momencie jest bardzo pomocne.
SKŁADNIKI
Orzeszki arachidowe 90%, emulgator: lecytyny (z soi), częściowo utwardzony tłuszcz palmow (zawartość tłuszczu trans <1%), błonnik przenny (bez glutenu), cukier, sól morska, aromat: wanilina.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość odżywcza: 2547 kJ / 614 kcal
- Tłuszcz: 50 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6.8 g
- Węglowodany: 17 g
- w tym cukry: 4.4 g
- Błonnik: 7.7 g
- Białko: 24 g
- Sól: 1.04 g
Peanut Butter to świetny pomysł na drugie śniadanie do szkoły lub na uczelnię. Kanapka z chleba żytniego posmarowana masłem orzechowym z dodatkiem banana i cynamonu wspomoże pracę umysłową i uspokoi burczenie w brzuchu.
Produkt zawiera
- Orzechy
Produkt nie zawiera
- glutenu