Pasta Orzechowa Bezglutenowa 100% z Orzeszków Arachidowych 350 g
Pasta Orzechowa Bezglutenowa 100% z Orzeszków Arachidowych 350 g
Wysokiej jakości masło orzechowe bez dodatku soli, cukru oraz oleju palmowego. Dodatkowym jego atutem jest możliwość pochrupania dla zdrowia i przyjemności niepoddanych obróbce orzeszków. Masło orzechowe oprócz wysokiej zawartości błonnika pokarmowego ma także dużą ilość białka − aż 25% − a w nim dwa bardzo ważne aminokwasy: argininę i tryptofan. Arginina to aminokwas endogenny, obecny w naszym organizmie. Ale powinniśmy dostarczać go również z zewnątrz. Jest cennym budulcem mięśni. Wpływa korzystnie na pracę serca. Dla sportowców − obowiązkowy! Tryptofan natomiast trzeba zawsze dostarczać wraz z pokarmem. Jest on prekursorem serotoniny, znanej jako hormon szczęścia. A dlaczego chrupanie ma znaczenie? Instynktownie sięgamy po takie przekąski, które chrupią, gdy je spożywamy. Skąd to się bierze? Otóż uruchamiają się atawistyczne mechanizmy. W odległej przeszłości, kiedy nie było lodówek, a każdy kawałek pokarmu był cenny, chrupanie potwierdzało, że jedzenie jest świeże, a więc bezpieczne
SKŁADNIKI :
Prażone orzeszki arachidowe 100%
Produkt może zawierać sezam i inne orzechy.
Olej z orzechów na powierzchni pasty jest zjawiskiem naturalnym.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość odżywcza: 2527 kJ / 609 kcal
- Tłuszcz: 49 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6.8 g
- Węglowodany: 16 g
- w tym cukry: 4 g
- Błonnik: 7 g
- Białko: 26 g
- Sól: 0.01 g
Masło orzechowe idealnie komponuje się z warzywami w daniach jednogarnkowych. Spróbujcie uzupełnić gamę smakową zwykłej potrawki (z marchewki, papryki, pomidorów, cebuli, czosnku, fasoli i czosnku) masłem orzechowym i dobrej jakości sosem sojowym. Satysfakcja gwarantowana.
Produkt zawiera
- Orzechy
Produkt nie zawiera
- glutenu