Makaron Kukurydziano-Ryżowy z Amarantusem i Quinoa Penne Bezglutenowy 250 g
9,69 zł
Brutto
Makaron Kukurydziano-Ryżowy z Amarantusem, Teff i Quinoa Penne Bezglutenowy Bio 250g Pasta Natura
SKŁADNIKI :
Mąka kukurydziana*, mąka ryżowa*, mąka z amarantusa* 10 %, mąka z teff* 5 %, mąka z quinoa (komosa ryżowa)* 5 %
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość energetyczna: 1365 kJ / 323 kcal
- Tłuszcz: 2,9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
- Węglowodany: 60 g
- w tym cukry: 2,0 g
- Błonnik: 12 g
- Białko: 8,3 g
- Sól: 0,003 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1 L wody, dodać 10 g soli, łyżkę oliwy z oliwek i makaron. Gotować 9 - 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i doprawić według uznania.