Makaron Proteinowy z Soczewicy Czerwonej Penne Bezglutenowy Bio 250 g
10,39 zł
Brutto
Makaron Proteinowy z Soczewicy Czerwonej Penne Bezglutenowy Bio 250 g
Idealny do dań kuchni włoskiej. Makaron z soczewicy jest często polecany osobom, które nie jedzą mięsa i mają problem z odpowiednią podażą białka.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.
SKŁADNIKI :
Mąka z soczewicy czerwonej*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość energetyczna: 1322 kJ/312 kcal
- Tłuszcz: 1,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
- Weglowodany: 49 g
- w tym cukry: 1,4 g
- Błonnik: 6,0 g
- Białko: 22 g
- Sól: 0,01 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do garnka wlać 1 L wody na 100 g makaronu i dodać łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać sól około 10 g grubej soli. Dodać makaron do wrzącej wody i gotować przez 8 - 10 minut. Odcedzić makaron i doprawić według uznania.