Makaron Proteinowy z Soczewicy Czerwonej Penne Bezglutenowy Bio 250 g

10,39 zł
Brutto
c8c3e15aa7442514e7fb3c1cdf7552ce.jpg

Makaron Proteinowy z Soczewicy Czerwonej Penne Bezglutenowy Bio 250 g

Idealny do dań kuchni włoskiej. Makaron z soczewicy jest często polecany osobom, które nie jedzą mięsa i mają problem z odpowiednią podażą białka.

Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.

0daee224669b193bd5ea26da5069e3d7.jpg

SKŁADNIKI :

Mąka z soczewicy czerwonej*

(*certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

  • Wartość energetyczna: 1322 kJ/312 kcal
  • Tłuszcz: 1,8 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
  • Weglowodany: 49 g
  • w tym cukry: 1,4 g
  • Błonnik: 6,0 g
  • Białko: 22 g
  • Sól: 0,01 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Do garnka wlać 1 L wody na 100 g makaronu i dodać łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać sól około 10 g grubej soli. Dodać makaron do wrzącej wody i gotować przez 8 - 10 minut. Odcedzić makaron i doprawić według uznania.

Pasta Natura

16 innych produktów w tej samej kategorii:

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website