Makaron Spaghetti Bonta d'Italia 250g Schar
Dobry dzień zaczyna się od pysznego śniadania i trwa z odpowiednią ofertą produktów bezglutenowych cały dzień. Schär oferuje największy i najatrakcyjniejszy na świecie wybór produktów dla wszystkich na diecie bezglutenowej. Firma przygotowała szeroką, bezglutenową ofertę dla Ciebie. Nareszcie uwolnisz się od wyrzeczeń.
Makaron spaghetti bezglutenowy 250g
Dieta bezglutenowa polega na bezwzględnej eliminacji z pożywienia produktów zawierających w składzie gluten. Gluten z natury występuje w: pszenicy, życie, jęczmieniu, owsie orkiszu i pszenżycie. Dopuszczalna ilość glutenu w produkcie poniżej 20 ppm = 0,02 % co muszą potwierdzić badania w akredytowanym laboratorium. Firma Schar jest numerem 1 w Europie w produkcji bezglutenowej mąki, chleba, makaronów, przekąsek, ciastek i słodyczy. Makaron spaghetti bezglutenowy to smaczny makaron dla tych, którzy przebywają na diecie bezglutenowej.
Składniki
Mąka kukurydziana, mąka ryżowa, emulgator: mono- i dwuglicerydy kwasów tłuszczowych.
Sposób przygotowania:
100 g makaronu włóż do gotującej się lekko osolonej wody (2 litry), gotuj przez 12-14 minut, a następnie odcedź na sitku.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna
w 100g produktu
357kcal 1513kJ
Tłuszcz, w tym: 1,9g
kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g
Węglowodany, w tym: 77g
cukry 0,5g
Błonnik 1,2g
Białko 7,3g
Sól 0g
Kraj producenta
Włochy