Pasztet Meksykański Bezglutenowy 160g
Pasztet Meksykański Bezglutenowy 160g
Meksykanie lubują się w esencjonalnych, ostrych w smaku potrawach na bazie warzyw strączkowych z dodatkiem pszennych, kukurydzianych tortilli lub nachos. Podstawą ich jadłospisu są kukurydza, fasola, papryka i chili. Nasz pasztet odzwierciedla tę tradycję – w składzie znajdziemy czerwoną fasolkę, kukurydzę, zielony groszek i cebulę, bazą jest pełnowartościowa ciecierzyca. Warzywa strączkowe to świetne źródło dobrze przyswajalnego białka i błonnika. W połączeniu z przyprawami tworzą mieszankę pobudzającą układ nerwowy i uruchamiającą procesy spalania zbędnego tłuszczu w komórkach. Pasztet polecany jest osobom na diecie redukcyjnej albo szukającym dodatkowego zastrzyku energii. Wyrazista propozycja jest dobra na chandrę – pikantny smak stymuluje produkcję serotoniny w mózgu.
SKŁADNIKI
Woda, cieciorka 37%, cebula, olej rzepakowy, zielony groszek 5%, kukurydza 5%, czerwona fasola 5%, skrobia kukurydziana, przyprawy (zawierają seler), błonnik pszenny (bez glutenu), koncentrat pomidorowy, hydrolizaty białka roślinnego, sól, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość odżywcza: 578 kJ / 138 kcal
- Tłuszcz: 4.7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0.5 g
- Węglowodany: 17 g
- w tym cukry: 3.4 g
- Błonnik: 5.6 g
- Białko: 4.6 g
- Sól: 0.79 g
Burrito, tacos, enchiladas lub quesadilla to ciekawe propozycje na obiad i lunch. Farsz na bazie pasztetu meksykańskiego pomoże wam odtworzyć tradycyjny, meksykański smak potraw. Wystarczą ryżowo kukurydziane naleśniki, ulubione warzywa i gotowe!
Produkt nie zawiera
- glutenu