Pasztet Paprykowy z Soczewicą Bezglutenowy 160g
Pasztet Paprykowy z Soczewicą Bezglutenowy 160g
Prozdrowotna siła pasztetu tkwi we współdziałaniu wszystkich składników. Soja i soczewica dostarczają sporą dawkę świetnie przyswajalnego białka. Soczewica zaś wyróżnia się zawartością żelaza i kwasu foliowego: poleca się ją w przypadku anemii, wzmożonego stresu i podczas rekonwalescencji. Papryka wzbogaca kompozycję w likopen, silny przeciwutleniacz chroniący nasz organizm przed patogenami. Całość uzupełniają lokalne warzywa – marchew, seler, pietruszka i cebula – to rewelacyjne źródło błonnika pokarmowego i cennych makro – i mikroskładników. Kompozycja posiada niski indeks glikemiczny, dlatego pasztet jest polecany diabetykom, osobom na diecie redukcyjnej oraz ze skłonnością do wyprysków skórnych.
SKŁADNIKI
Woda, soczewica zielona 20%, papryka czerwona 16,9%, soja, marchew, seler, pietruszka, cebula, olej rzepakowy, przyprawy (zawierają seler), skrobia kukurydziana, sól, por, hydraliat białka roślinnego, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość odżywcza: 478kJ / 114kcal
- Tłuszcz: 4.3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0.5 g
- Węglowodany: 10 g
- w tym cukry: 2 g
- Błonnik: 5 g
- Białko: 6.5 g
- Sól: 1.1 g
Pasztet świetnie smakuje jako pasta do pełnoziarnistych placuszków, pełnych zdrowych ziaren domowych chlebków i naleśników. Pomysłem na drugie śniadanie dla niejadka mogą być jaglane krążki z pasztetem i świeżymi warzywami .
Produkt nie zawiera
- glutenu