Mieszanka do Wypieku Ciastek Keto z Czekoladą Bez Cukru Bezglutenowa 365 g
17,69 zł
Brutto
Mieszanka do Wypieku Ciastek Keto z Czekoladą Bez Dodatku Cukru Bezglutenowa 365 g
Bezglutenowa mieszanka do wypieku 35 ciastek z czekoladą keto. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawiera substancje słodzące. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
SKŁADNIKI :
Mąka MIGDAŁOWA, erytrytol (substancja słodząca), mąka kokosowa, czekolada gorzka bez dodatku cukru 8 % [miazga kakaowa 60 %, substancja słodząca (erytrytol 29,5 %, glikozydy stewiolowe ze stewii 0,03 %), tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator: lecytyny (z SOI), aromat waniliowy], inulina, cynamon cejloński, sól kłodawska.
Produkt może zawierać orzechy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość energetyczna: 1814 kJ/434 kcal
- Tłuszcz: 41 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g
- Węglowodany: 24 g
- w tym cukry: 2,2 g
- Błonnik: 9,2 g
- Białko: 10 g
- Sól: 0,3 g
* Wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 1 jajka i 100 g masła.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Przesyp mieszankę do miski.
- Dodaj 1 jajko i 100 g roztopionego, przestudzonego masła. Opcjonalnie możesz dodać 1 jajko, 50 g roztopionego MASŁA i 50 g pasty migdałowej.
- Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami.
- Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Ciastka można też formować w rękach.
- Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piecz przez 12-15 minut w temperaturze 180 ℃.