Mieszanka do Wypieku Bułek Bezglutenowa Bio 500g

16,89 zł
Brutto
7da540d4cba18992afc83b326543256c.jpg

Mieszanka do Wypieku Bułek Bezglutenowa Bio 500g 

Ekologiczna Mieszanka do wypieku bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 10 bułek.

7435075f39d8822edc1630098c935c13.jpg

Składniki :

Mąka OWSIANA* (bezglutenowa) (27 %), skrobia kukurydziana*, mąka jaglana pełnoziarnista*, mąka ryżowa*, zakwas z quinoa w proszku* (mąka z quinoa*, mąka ryżowa*), skrobia z tapioki*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, sól morska, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winiany potasu, skrobia kukurydziana*), łupiny nasion babki jajowatej* 

(*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartość odżywcza w 100 g

  • Wartość energetyczna - 1472 kJ/348 kcal
  • Tłuszcz - 2,4 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
  • Węglowodany - 72 g
  • w tym cukry - 0,6 g
  • Błonnik - 4,2 g
  • Białko - 6,6 g
  • Sól - 2,1 g

Sposób przygotowania

1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół.

2. Mieszankę wymieszać z 400 ml letniej wody, 2 łyżkami octu winnego, 2 łyżkami oleju za pomocą trzepaczki lub miksera ręcznego.

3. Ciasto uformować zwilżonymi dłońmi i podzielić na 10 kawałków.

4. Kawałki ciasta uformować na kształt okrągłych bułek i obsypać dodatkami według uznania.

5. Następnie położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i docisnąć na szerokość kciuka, aby dobrze wyrosły w piekarniku.

6. Piec przez 35 min.

Produkt nie zawiera

glutenu

Bauck Hof

16 innych produktów w tej samej kategorii:

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website