Mieszanka do Wypieku Bułek Owsianych Bezglutenowa 350g
Mieszanka do Wypieku Bułek Owsianych Bezglutenowa 350g
Ekologiczn Mieszanka do wypieku owsianych bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 8 bułek.
Składniki :
Płatki OWSIANE pełnoziarniste bezglutenowe** 74 %, pełnoziarniste płatki OWSIANE bezglutenowe* 10 % (OWIES*), len złocisty*, mielone łuski psyllium*, otręby OWSIANE bezglutenowe** 2 %, sól kamienna.
(*certyfikowany składnik ekologiczny, **składniki z rolnictwa biodynamicznego)
Wartość odżywcza w 100 g
- Wartość energetyczna: 1552 kJ/369 kcal
- Tłuszcz: 8,7 g
- kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
- Węglowodany: 52 g
- w tym cukry: 0,9 g
- Błonnik: 13 g
- Białko: 14 g
- Sól: 1,8 g
Sposób przygotowania :
Potrzebujesz: 350 g mieszanki do bułek, 400 ml wody (letniej),
1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół.
2. W misce wymieszaj krótko mieszankę na bułki z 400 ml wody. Pozostaw ciasto do napęcznienia na 5 minut.
3. Mokrymi rękami podzielić ciasto na osiem równych części, uformować kulki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dociśnij kawałki ciasta na płasko, aby miały około 2 cm wysokości.
4. Umieść bułki (bez czasu na wyrastanie) na średnim poziomie w nagrzanym piekarniku.
5. Po około 35 minutach wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Produkt nie zawiera
- glutenu