Mieszanka na Ciasto Biszkoptowe Bezglutenowa 200g
Mieszanka na ciasto biszkoptowe
Szybki i łatwy w przygotowaniu biszkopt. Po upieczeniu ciasto jest delikatne i wyjątkowo puszyste.
Produkt bezglutenowy.
SKŁADNIKI
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, cukier puder, glukoza, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych.
Produkt może zawierać: jaja, mleko, orzechy, orzeszki ziemne, soję, sezam.
Sposób przygotowania biszkoptu: 200 g mieszanki, 1 płaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia, 50 g cukru, 5 jaja. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka, mieszankę ciasta z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do wysmarowanej formy. Piec w piekarniku w temperaturze około 180oC przez 35-40 minut.
Sposób przygotowania babki: 200 g mieszanki, 1 płaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia, 100 g cukru, 4 jaja, 100 g oleju, opakowanie cukru wanilinowego. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka, olej, mieszankę ciasta z proszkiem do pieczenia, cukier wanilinowy i delikatnie wymieszać na jednolita masę. Ciasto przełożyć do wysmarowanej formy. Piec w piekarniku w temperaturze około 180oC przez 45-50 minut.
Masa netto: 200 g
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU
SKŁADNIKI
Wartość energetyczna: 1492 kJ / 351 kcal
Tłuszcz / w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,64 g / 0,29 g
Węglowodany / w tym cukry: 85,6 g / 10,8 g
Białko: 0,37 g
Sól: 0,47 g