Ekstra Uniwersalna Mieszanka Mąki Niskobiałkowa 1kg PKU

19,99 zł
Brutto

Ekstra uniwersalna mieszanka mąki niskobia 1kg PKU

Składniki: Skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575, substancja spulchniająca: węglany sodu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1484 kJ / 355 kcal

Tłuszcz: 0,6g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g

Węglowodany: 87 g

w tym cukry: 4,6 g

Błonnik: 1,8 g

Białko: 0,4 g

Sól: 0,11 g

Fenyloalanina: 3,30 mg / 100 g produktu

Masa netto: 1000 g

CHLEB

Składniki:

500 g Ekstra uniwersalnej mieszanki niskobiałkowej PKU,

0,5 łyżeczki soli (5 g),

0,5 łyżeczki cukru (8 g),

7 g drożdży w proszku,

450 ml ciepłej wody,

3 łyżki oleju (20 g).

Sposób przygotowania:

Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę (temperatura ok. 26 °C) i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżka na jednolita masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczka i pozostawić na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej (ok. 20 °C). Gdy ciasto podwoi swoja objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180°C około 40-45 minut. Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy wyjąc go z foremki i zostawić do ochłodzenia. Sugerowany rozmiar foremki 27 cm x 12 cm. Zaleca się piec w piekarniku bez termoobiegu.

Cechy produktu

Waga netto (g)
1000g

Specyficzne kody

EAN13
5907459846614

Produkt nie zawiera

glutenu

Zawartość w 100 gramach produktu

Wartość energetyczna
1484kJ/355kcal
Białko
0,4g
cukry
4,6g
Tłuszcz, w tym
0,6g
kwasy tłuszczowe nasycone
0,4g
Sól
0,11g
Węglowodany, w tym
87g

Bezgluten

16 innych produktów w tej samej kategorii:

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website