Mieszanka na Racuchy Bezglutenowa 300g

6,47 zł
Brutto
617057a9ce7feb612a4f930b8bab8d0c.jpg

Mieszanka na Racuchy Bezglutenowa 300g

9437a8919e2013084ca64e74f9813dee.jpg

Składniki:

skrobia (kukurydziana, ziemniaczana), mąka (kukurydziana, jaglana), substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar.

Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1460 kJ / 341 kca
  • Tłuszcz:  0,3 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone:<0,1 g
  • Węglowodany:  83 g
  • w tym cukry: 0,2 g
  • Błonnik:  1,1 g
  • Białko: 1,1 g
  • Sól: 0,02 g

Sposób przygotowania: Racuchy

Składniki: 100g Mieszanki na Racuchy, 1 jajko, 100 ml mleka, pół łyżeczki proszku do pieczenia Bezgluten (ok. 2g) , 1 łyżka cukru (ok. 13 g), 1 jabłko średniej wielkości (ok. 180g),

1 łyżka oleju (6,5g), szczypta soli (0,5g), masło klarowane albo olej do smażenia, cukier puder do dekoracji, * ewentualnie pół łyżeczki cynamonu (ok. 2g)

Wykonanie: Jabłko obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na grubych oczkach.

Jajko ubić za pomocą miksera, dodać mleko, łyżkę oleju i wymieszać mikserem.

Następnie do płynnych składników dodać Mieszankę na Racuchy, proszek do pieczenia, cukier i sól. Opcjonalnie można dodać również cynamon.

Wszystkie składniki wymieszać mikserem na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany, wsypać starte lub pokrojone w drobną kostkę jabłka, wymieszać ciasto łyżką.

Na rozgrzaną patelnię wlać olej lub masło klarowane, a następnie nałożyć porcje ciasta. Smażyć z obu stron, aż do uzyskania złocistego koloru.

Wysmażone placki zdjąć z patelni i przełożyć na ręcznik papierowy w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Gorące racuchy można posypać cukrem pudrem.

Bezgluten

16 innych produktów w tej samej kategorii:

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website