Czekolada Gorzka 70% Słodzona Cukrem Kokosowym Bezglutenowa BIO 100 g
Czekolada gorzka 70% słodzona cukrem kokosowym Bezglutenowa BIO 100 g
SKŁADNIKI
kakao*, cukier kokosowy* 30%, masło kakaowe*.
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość odżywcza: 2425/585
- Tłuszcz: 43.9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 27.1 g
- Węglowodany: 34 g
- w tym cukry: 26.8 g
- Błonnik: 8.9 g
- Białko: 8.8 g
- Sól: 1.05 g
OD FASOLI DO CZEKOLADY
Doskonałość naszej rzemieślniczej czekolady.
Od fasoli do czekolady to proces, który rozpoczyna się, gdy rzemieślnik wybiera ziarna kakaowe i przetwarza je na batony czekoladowe i bombonierki, które pakuje i sprzedaje.
Jest to rzemieślniczy proces produkcji, który wymaga specjalnej wiedzy na temat produktu, cierpliwości, priorytetu jakości i chęci zaoferowania smakoszowi tego, co najlepsze z kakao.
Blanxart jest wierny temu podejściu, stawiając na doskonałą czekoladę i wyselekcjonowane pochodzenie.
KAKAO ORGANICZNE
Nasze zaangażowanie
Jakość Blanxart wynika między innymi z wykorzystania kakao z odległych plantacji w najbardziej uprzywilejowanych geograficznie obszarach oraz dzięki drobnym producentom i spółdzielniom o uznanych na całym świecie emblematach ekologicznych. Nasze procesy produkcyjne opierają się na zaufaniu do tego organicznego kakao o niezrównanej jakości.
Produkt nie zawiera
- glutenu