Czekolada Gorzka 70% z Maca i Siemieniem Lnianym Bezglutenowa BIO 100g
Czekolada gorzka 70% z maca i siemieniem lnianym Bezglutenowa BIO 100 g
SKŁADNIKI
kakao*, cukier kokosowy* 28%, masło kakaowe*, siemię lniane* 4%, maca w proszku* 2%.
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość odżywcza: 2402/579
- Tłuszcz: 42.6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 25.6 g
- Węglowodany: 34.5 g
- w tym cukry: 25.9 g
- Błonnik: 9.6 g
- Białko: 9.5 g
- Sól: 0.99 g
OD FASOLI DO CZEKOLADY
Doskonałość naszej rzemieślniczej czekolady.
Od fasoli do czekolady to proces, który rozpoczyna się, gdy rzemieślnik wybiera ziarna kakaowe i przetwarza je na batony czekoladowe i bombonierki, które pakuje i sprzedaje.
Jest to rzemieślniczy proces produkcji, który wymaga specjalnej wiedzy na temat produktu, cierpliwości, priorytetu jakości i chęci zaoferowania smakoszowi tego, co najlepsze z kakao.
Blanxart jest wierny temu podejściu, stawiając na doskonałą czekoladę i wyselekcjonowane pochodzenie.
KAKAO ORGANICZNE
Nasze zaangażowanie
Jakość Blanxart wynika między innymi z wykorzystania kakao z odległych plantacji w najbardziej uprzywilejowanych geograficznie obszarach oraz dzięki drobnym producentom i spółdzielniom o uznanych na całym świecie emblematach ekologicznych. Nasze procesy produkcyjne opierają się na zaufaniu do tego organicznego kakao o niezrównanej jakości.
Produkt nie zawiera
- glutenu