Ciasto Muffiny Klasyczne Bezglutenowe 280g
Ciasto Muffiny Klasyczne 280g
Znakomity smak na początek i koniec dnia od ekspertów pieczenia Celiko!
Proste babeczki są doskonałym sposobem na wyśmienitą zabawę.
Zaproś do wspólnego pieczenia rodzinę i znajomych.
Nagrodą będą pyszne, własnoręcznie zrobione i ozdobione Muffiny Celiko!
Produkt bezglutenowy (PL-064-051)
Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z zasadami produkcyjnymi gwarantującymi deklarowany skład czynników alergennych (np. glutenu).
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .
Koncentrat ciasta w proszku do wypieku muffinów. Produkt bezglutenowy.
Składniki: cukier, mąka ryżowa, skrobia z tapioki modyfikowana, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.
Może zawierać: soję, mleko i ich produkty pochodne.
Opakowanie zawiera:
- 280 g mieszanki do ciasta
- 12 szt. foremek
Wartość odżywcza:
w 100 g gotowego wyrobu przygotowanego wg przepisu podstawowego:
Wartość energetyczna: 1655 kJ / 396 kcal
Tłuszcz: 21 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 47,5 g
w tym cukry: 21,5 g
Błonnik: 0,1 g
Białko: 3,4 g
Sól: 0,69 g
Produkt zawiera
- mleko
- Soja
Produkt nie zawiera
- glutenu