Paprykarz Wegeteriański z Quinoa Czerwoną Bezglutenowy 160 g
Paprykarz Wegeteriański z Quinoa Czerwoną Bezglutenowy 160 g
Paprykarz z quinoą czerwoną idealnie smakuje z chlebem żytnim w towarzystwie ogórka kiszonego, świeżo zerwanych rzodkiewek i aromatycznych pomidorów.
Komosa ryżowa, na bazie której został skomponowany paprykarz, zawiera pełnowartościowe białko. Oznacza to, że jest ona źródłem wszystkich potrzebnych naszemu organizmowi aminokwasów, które powinniśmy dostarczyć w pożywieniu. I tak aminokwas lizyny jest ważny dla wzrostu i odnowy tkanek, zaś arginina i histydyna stymulują hormon wzrostu. Co jeszcze możemy znaleźć w produkcie? Na pewno witaminy C, E, z grupy B oraz pierwiastki takie jak mangan, magnez, wapń, żelazo, miedź i fosfor. Dzięki temu wszystkie zachodzące non stop w naszym organizmie ważne reakcje enzymatyczne otrzymują cenne wsparcie. Komosa ryżowa pomaga też przyswoić wapń oraz obfituje w kwasy Omega 3, które niwelują stany zapalne.
SKŁADNIKI :
Woda, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy 21%, ziarna quinoa czerwonej 15%, teksturowane białko sojowe, cebula, marchew, skrobia kukurydziana, przyprawy ( zawierają seler ), seler, pietruszka, sól, hydrolizat białka roślinnego, przyprawy ziołowe ( zawierają gorczycę ), substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość odżywcza: 763 kJ / 184 kcal
- Tłuszcz: 13 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0.9 g
- Węglowodany: 11 g
- w tym cukry: 3.3 g
- Błonnik: 1.7 g
- Białko: 4.8 g
- Sól: 1.3 g
Produkt nie zawiera
- glutenu