Budyń o Smaku Czekoladowym Bezglutenowy 40g
Budyń o Smaku Czekoladowym 40g
Deser bezglutenowy, idealny na chłodne dni i do ciast
Budyń o smaku czekoladowym jest produktem bezglutenowym.
Produkt nie zawiera cukru, sztucznych barwników i smaków.
Idealny produkt dla osób chorych na celiakię oraz dla Wegan.
Budyń doskonale sprawdzi się do deserów i ciast. Posiada kremową, puszystą konsystencję. Smacznie komponuje się z dodatkiem gorących owoców jagodowych.
Składniki
skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (9%),aromat
Wartość odżywcza w 100 g proszku
Wartość energetyczna: 1392 kJ / 333 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 78,6 g
- w tym cukry: 0,2 g
Białko: 2,2 g
Sól: 0,06 g
Informacje dodatkowe
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g.
Produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne.
Sposób przygotowania:
- Z 0,5 l zimnego mleka* odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
- Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
- Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
* Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego).
Produkt zawiera
- mleko
- Soja
Produkt nie zawiera
- glutenu