Mieszanka Do Wypieku Chleba z Jagodami Goji Bez Cukrów Bezglutenowa 500g
17,39 zł
Brutto
Mieszanka Do Wypieku Chleba z Jagodami Goji Bez Dodatku Cukrów Bezglutenowa 500g Pięć
Przemian
SKŁADNIKI :
Mąka OWSIANA bezglutenowa, słonecznik, płatki OWSIANE bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, suszone jagody goji 6 %, płatki teff, nasiona chia - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), łuski babki jajowatej, sól kłodawska.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
- Wartość energetyczna: 1678 kJ/402 kcal
- Tłuszcz: 18 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
- Węglowodany: 38 g
- w tym cukry: 4,6 g
- Błonnik: 17 g
- Białko: 14 g
- Sól: 1,6 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.