Mieszanka Do Wypieku Chleba z Żurawiną Bez Cukru Bezglutenowa 500g
Mieszanka Do Wypieku Chleba z Żurawiną Bez Dodatku Cukrów Bezglutenowa 500g - Pięć Przemian
Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego z żurawiną. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
SKŁADNIKI
Mąka owsiana bezglutenowa, płatki OWSIANE bezglutenowe, mąka teff, żurawina suszona 10 % (żurawina suszona 62 %, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy), słonecznik, siemię lniane, płatki teff, nasiona chia - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), łuski babki jajowatej, sól himalajska.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
- Wartość energetyczna: 1492 kJ/357 kcal
- Tłuszcz: 11 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
- Węglowodany: 50 g
- w tym cukry: 8,4 g
- Błonnik: 15 g
- Białko: 13 g
- Sól: 1,9 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.