Mieszanka do Wypieku Chleba z Mąki Owsianej Bezglutenowa Bio 500g
Mieszanka do Wypieku Chleba z Mąki Owsianej Bezglutenowa Bio 500g
Mieszanka do wypieku chleba z mąki owsianej bezglutenowa.
Składniki :
Mąka OWSIANA pełnoziarnista (bezglutenowa)* (34 %), skrobia kukurydziana*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, mąka gryczana pełnoziarnista*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej*.
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100 g
- Wartość energetyczna: 1469 kJ/347 kcal
- Tłuszcz: 2,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
- Węglowodany: 71 g
- w tym cukry: 0,8 g
- Błonnik: 5,4 g
- Białko: 6,6 g
- Sól: 1,9 g
Sposób przygotowania :
Zawartość opakowania, 1 paczkę drożdży suszonych i 500 ml letniej wody krótko wyrobić i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia albo do natłuszczonej foremki (25 x 10 cm).
Ciasto wygładzić za pomocą nawilżonej szpatułki do ciasta i posypać mąką ryżową (1 - 2 łyżki). Pozostawić chleb do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut.
Nagrzać piekarnik do 250°C (górna i dolna grzałka). Piec chleb przez 10 minut w temperaturze 250°C na średnim ruszcie, następnie zmniejszyć temperaturę pieczenia do 220°C i piec kolejne 50 minut.