Mieszanka do Wypieku Chleba z Mąki Owsianej Bezglutenowa Bio 500g

18,29 zł
Brutto
96292305349a1bea135b7dbe14acd610.jpg

Mieszanka do Wypieku Chleba z Mąki Owsianej Bezglutenowa Bio 500g 

Mieszanka do wypieku chleba z mąki owsianej bezglutenowa.

452226a28f24174ad41d1fd4d099b0a7.jpg

Składniki :

Mąka OWSIANA pełnoziarnista (bezglutenowa)* (34 %), skrobia kukurydziana*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, mąka gryczana pełnoziarnista*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej*.

 (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartość odżywcza w 100 g

  • Wartość energetyczna: 1469 kJ/347 kcal
  • Tłuszcz: 2,7 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
  • Węglowodany: 71 g
  • w tym cukry: 0,8 g
  • Błonnik: 5,4 g
  • Białko: 6,6 g
  • Sól: 1,9 g

Sposób przygotowania :

Zawartość opakowania, 1 paczkę drożdży suszonych i 500 ml letniej wody krótko wyrobić i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia albo do natłuszczonej foremki (25 x 10 cm).

Ciasto wygładzić za pomocą nawilżonej szpatułki do ciasta i posypać mąką ryżową (1 - 2 łyżki). Pozostawić chleb do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut.

Nagrzać piekarnik do 250°C (górna i dolna grzałka). Piec chleb przez 10 minut w temperaturze 250°C na średnim ruszcie, następnie zmniejszyć temperaturę pieczenia do 220°C i piec kolejne 50 minut.

Bauck Hof

15 innych produktów w tej samej kategorii:

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website