Mieszanka Do Wypieku Chleba Z Pestkami Dyni Bez Cukrów Bezglutenowa 500g

16,89 zł
Brutto
a32e904929d6fa34cb521ca64f555b75.jpg

Mieszanka Do Wypieku Chleba Z Pestkami Dyni Bez Dodatku Cukrów Bezglutenowa 500g Pięć Przemian

c395418953adedfa165b7a987a84ef02.jpg

SKŁADNIKI

Mąka Owsiana bezglutenowa, płatki OWSIANE bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13 %, mąka teff, płatki teff, siemię lniane, nasiona chia - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica), słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

  • Wartość energetyczna - 1559 kJ/373 kcal
  • Tłuszcz - 15 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,4 g
  • Węglowodany - 39 g
  • w tym cukry - 1,7 g
  • Białko - 16 g
  • Sól - 1,7 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Nagrzej piekarnik (góra - dół) do 190 stopni Celsjusza

2. Brytfankę (małą keksowkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym

3. Wsyp mieszankę do miski

4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody

5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny

6. Po upieczeniu wyjmij chleb z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

Pięć Przemian

15 innych produktów w tej samej kategorii:

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website