Czekolada gorzka 82% Dominikana Bezglutenowa BIO 80 g

13,29 zł
Brutto
dd662eabb0ba2e7e80932daa58284feb.jpg

Czekolada gorzka 82% Dominikana Bezglutenowa BIO 80 g

Czekolada gorzka 82% kakao. Kakao pochodzące w 100% z Republiki Dominikany. Nie zawiera glutenu. Odpowiednia dla osób na diecie wegańskiej.

b288307fab60324b2e5b265eb7b16e94.jpg

SKŁADNIKI

kakao*, cukier*, masło kakaowe*. 

*składniki pochodzące z upraw ekologicznych.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

  • Wartość odżywcza: 2528/611
  • Tłuszcz: 49.1 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 31.1 g
  • Węglowodany: 26.5 g
  • w tym cukry: 17.9 g
  • Błonnik: 10.7 g
  • Białko: 10.4 g
  • Sól: 0.05 g

OD FASOLI DO CZEKOLADY

Doskonałość naszej rzemieślniczej czekolady.

Od fasoli do czekolady to proces, który rozpoczyna się, gdy rzemieślnik wybiera ziarna kakaowe i przetwarza je na batony czekoladowe i bombonierki, które pakuje i sprzedaje.

Jest to rzemieślniczy proces produkcji, który wymaga specjalnej wiedzy na temat produktu, cierpliwości, priorytetu jakości i chęci zaoferowania smakoszowi tego, co najlepsze z kakao.

Blanxart jest wierny temu podejściu, stawiając na doskonałą czekoladę i wyselekcjonowane pochodzenie.

8c88dbb4202939b1cf6ff50071114556.jpg
f69f88cf0afdbc0e9939a4874f7964fa.jpg

KAKAO ORGANICZNE

Nasze zaangażowanie

Jakość Blanxart wynika między innymi z wykorzystania kakao z odległych plantacji w najbardziej uprzywilejowanych geograficznie obszarach oraz dzięki drobnym producentom i spółdzielniom o uznanych na całym świecie emblematach ekologicznych. Nasze procesy produkcyjne opierają się na zaufaniu do tego organicznego kakao o niezrównanej jakości.

Produkt nie zawiera

glutenu

Blanxart

16 innych produktów w tej samej kategorii:

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website